الدجاج المقرمش للأطفال

المصدر نصف الدنيا . اخبار المطبخ
المكونات 
2 دجاج مقطع بحيث كل دجاجه تقطع 8قطع 
5جرام ثوم مفروم 
5 جرام جنزبيل مفروم 
5جرام صلصه فلفل احمر 
300جرام حليب 
ملح وفلفل حسب الرغبه 
400 جرام دقيق 
4كيس فيجيتار 
2كيس بيكينج بودر 
زيت غزير للقلي 
4بيضات مخفوقه
طريقة التحضير 
- يخلط الثوم المفروم مع الجنزبيل و صلصه الفلفل و الحليب و يتبل بالملح و الفلفل 
2- تغسل قطع الفراخ جيدا وتنقع في ماء وملح وخل وليمون لمده ساعتين ثم تغسل من مياه النقع وتصفي جيدا وتضاف علي الخليط المتبل وتكون مغطاه بالخليط وتحفظ في الثلاجه لمده ساعتين علي الاقل حتي تتشبع بالخليط 
3- اخلطي الدقيق مع البيكينج بودر والفيجيتار جيداً.
4- ارفعي قطعه الفراخ من الخليط مع الاحتفاظ باكبر كميه من الخليط بها وتوضع في الدقيق 
والفيجيتار والبيكينج بودر معا وتكبس وتتشبع بالدقيق جي 
5- وتوضع فب البيض وتكررغمسها في الدقيق وتفرد علي صنيه وتحفط في الفريزر نصف ساعه 
6- يوضع الزيت في مقلاه ويسخن الزيت علي الناروتوضع الفراخ في الزيت الساخن علي نار هادئه 
لمده 10 دقائق حتي تنضج و يصبح لونها ذهبي وتصفي جيدا من الزيت وتوضع علي مناديل ورقيه وتقدم ساخنه

تعليقات

المشاركات الشائعة