صينية كفتة بالبطاطس
أخبار المطبخ . المصدر نصف الدنيا
المكونات:-
4 x عدد بطاطس (مقطعة حلقات)
4 x عدد بطاطس (مقطعة حلقات)
2 x عدد طماطم (شرائح)
1 x عدد فلفل أخضر حلو (شرائح)
1 x عدد بصلة مفرومة
1 x عدد فلفل أصفر حلو
1 x كوب عصير طماطم
1 x عدد بصلة (شرائح)
1 x حزمة مقدونس طازج (مفروم)
1 x رشة بهارات
½ x كيلو لحمة مفرومة
½ x معلقة صغيرة فلفل أسود مطحون (أو حسب الرغبة)
½ x معلقة صغيرة ملح (أو حسب الرغبة)
الطريقة:-
نتبل الكفتة بالبصل المفروم والملح والفلفل والبهارات ونخلط المقدونس مع اللحم.
ندهن صينية بطبقة خفيفة من السمن ونوزع الكفتة في الصينية ونساويها باليد.
نتبل شرائح الخضار بالملح والفلفل ونرصها فوق الكفتة ونصب عصير الطماطم.
تدخل فرن ساخن حتي تمام النضج و تقدم مع أرز وسلطة خضراء.
تعليقات
إرسال تعليق