فراخ محشية خضار

أولا: المكونات الفراخ محشية خضار  :


المقادير: 
(تشيكن توكابى)
2 صدور فراخ مفروده بالدبوس
5 جم ملح
5 جم فلفل
5 جم بهارات فراخ
(الحشو)
50 جم زبدة
زيت
150 جم بصل شرائح
25 جم ثوم مفروم
(الحشو)
2 سم زنجبيل مبشور
250 جم خضار مشكله
50 جم كسبرة مفرومه
50 جم بقدونس مفروم
500 جم ارز طويل
لتر وربع شوربه خضار
10 جم ملح
10 حم فلفل
2 مكعب مرق
ملح
فلفل
صلصه
زيت
عسل ابيض

طريقة التحضير: 
- نتبل الفراخ بملح وفلفل وبهارات فراخ
- نحمر البصل فى اناء على النار به زبدة وزيت ولمه يدبل نضيف الثوم ونضيف الزنجبيل والخضار المشكل والكسبرة والبقدونس ونقلبهم مع بض ثم نضيف الارز ونضيف عليه شوربه ونتبله ملح وفلفل ومكعب مرق وعندما يتشرب نخفض النار ونسيبها تستوى على نار هاديه ونتركها تبرد حتى نحشى الفراخ بها.
- نحضر الفراخ ونضيف فيها الارز بالخضار ونلفها رول ونقفلها بخله وندخلها الفريز تتجمد ساعه
- فى اناء على النار فى ماء مغلى نسلق الفراخ لمدة 25 دقيقه
- نخفق صلصه فى بوله مع وزيت وعسل وملح وفلفل وندهن بيها الفراخ ونداخلها الفرن تاخذ لون.







تعليقات

المشاركات الشائعة