سلمون على الطريقة الآسيوية
اخبار المطبخ. اكلات. المصدر نصف الدنيا
المكونات:-
150 x جرام حليب جوز الهند
3 x عدد فص ثوم مهروس
3 x عود أعوادعشب الليمون
3 x معلقة كبيرة عصير ليمون
3 x معلقة كبيرة صويا صوص
2 x عدد بطاطس
1 x معلقة صغيرة جنزبيل
1 x عدد قرن فلفل حامى (مقطع صغير)
1 x رشة ملح
1 x معلقة صغيرة تشيلى صوص
1 x معلقة كبيرة زيت سمسم
1 x رشة فلفل اسود مطحون
½ x كيلو سمك (سلمون فيلية)
الطريقة:-
تغسل البطاطس جيدا ثم تنشف جيدا وتقطع لشرائح رقيقة.
ثم نفرم الثوم والجنزبيل والفلفل مع الفلفل والملح.
ثم نخلط زيت السمسم وحليب جوز الهند وعصير الليمون ونضيف التشيلى صوص ثم نضيف خليط الثوم والفلفل الحامى.
فى صينية مدهونة بالزيت نرص البطاطس وفوقها قطع الفيلية ويصب فوقها خليط حليب جوز الهند ثم نضيف عشب الليمون ثم نضعها فى الفرن عند درجة 180 لمدة 20 دقيقة أو لحين أن تنضج تقدم ساخنة .
اقرأ أيضا
===========
تعليقات
إرسال تعليق