الملبن
أخبار المطبخ . حلويات . المصدر نصف الدنيا
المكونات:-
5 x معلقة كبيرة جيلاتين (او بودرة جيلي احمر)
4 x معلقة كبيرة سكر بودرة
3 x كوب سكر
2 x كوب ماء
2 x معلقة كبيرة نشا
1 x معلقة صغيرة ماء (ورد)
½ x كوب عين جمل (مجروش او فول سوداني)
½ x كوب ماء (ساخن)
الطريقة:-
قلبى النشا فى كوب ماء و بعدين قلبى الجيلاتين فى نصف كوب ماء ساخن ( إستبدلى الجيلاتين ببودرة الجيلى الأحمر للحصول على ملبن أحمر ) .
و بعدين إخلطى النشا بالجيلاتين مع السكر والماء وماء الورد و بعدين ضعى الخليط على النار مع استمرار التقليب حتى الغليان ثم ضيفى عين الجمل المجروش أو الفول السودانى المجروش وقلبى المكونات ثم أرفعيها سريعاً عن النار .
و بعد كده إدهنى صينية بالنشا وصبى الخليط ليبرد ثم ضعيه فى الثلاجة لمدة ليلة كاملة .
و في الاخر قطعى الملبن ورشيه بالنشا الملخوط بالسكر.
تعليقات
إرسال تعليق