تورلي بالبشاميل
المصدر نصف الدنيا . nisfeldunia.ahram.org.eg
أخبار المطبخ
المكونات:-
2 x عدد كوسة (شرائح)
2 x عدد بصلة (شرائح)
2 x عدد بطاطس (مكعبات)
2 x عدد باذنجان اسود كبير (مقشر ومقطع مكعبات)
2 x عدد جزر (شرائح)
1 x مكعب مرق الدجاج
1 x معلقة كبيرة سمن
½ x كوب جبنة شيدر
¼ x كيلو فاصوليا خضرا
¼ x كيلو بسلة
مقادير صوص البشاميل
4 x معلقة كبيرة دقيق
4 x معلقة كبيرة زبدة (مكعبات)
2 x معلقة كبيرة زعتر (فريش)
2 x عدد ورق لورا
1 x معلقة صغيرة ملح
1 x لتر لبن كامل الدسم
1 x عدد حباية جزر (مقطعة لقطع كبيرة)
1 x عدد بصلة (مقطعة لقطع كبيرة)
½ x معلقة صغيرة حباية جوزة الطيب (مبشورة)
الطريقة:-
أولا نحضر البشاميل
فى حلة على النار نضيف اللبن والجزر والبصل واللورا والزعتر ونتركه يغلى ثم نصفيه من المكونات ونتركه يبرد.
فى حلة على النار نضع الزبدة ونضيف الدقيق ونقلب جيدا حتى يتجانس الخليط.
نضيف اللبن تدريجيا على الزبدة والدقيق ونقلب بسرعة حتى يتماسك قوام الصوص ويبدأ يغلى وهكذا يكون البشاميل جاهز.
فى طاسة على النار نضع السمن والبصل ومكعب مرق الدجاج ونقلب حتى يصفر لونة.
ثم نضيف الثوم ثم الجزر ونقلب.
ثم نضيف البطاطس ونقلب حتى تصفر ثم البسلة والفاصوليا ونقلب ثم نضيف الكوسة.
فى طاسة أخرى نقلى الباذنجان مع معلقتين من الزيت.
ترص الخضروات فى صينية مدهونة بالزبد ويصب فوقة البشاميل ثم ينثر فوق البشاميل الجبن.
توضع الصينية فى فرن عند درجة حرارة 180 حتى تمام النضج أو لحين يحمر لونها.
تعليقات
إرسال تعليق