كفتة بطاطس بالجمبرى



أخبار طبخ . المصدر نصف الدنيا

المكونات:-2 x عدد بيضة (مخفوقة ومتبلة بالملح والفلفل)
1 x كوب بقسماط مطحون
1 x رشة شطة
1 x معلقة صغيرة ملح (أو حسب الرغبة)
1 x كيلو بطاطس
½ x كيلو جمبرى
½ x معلقة صغيرة كمون
½ x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون (أو حسب الرغبة)
½ x كوب لبن كامل الدسم
½ x كوب جبنة جودة
¼ x كيلو جبنة موزريلا
¼ x كوب دقيق
الطريقة:-تغسل البطاطس وتقشر وتقطع شرائح.
تسلق البطاطس فى ماء مغلى ومعلقة من الملح.
تهرس البطاطس فور نشلها من الماء المغلى.
ثم نضيف لها الجبن الموزاريلا اللبن والتوابل ونخلطهم جيدا ثم تترك حتى تبرد.
يقطع الجمبرى ويتبل بالملح والفلفل والتوابل.
نضع طاسة على النار ونضيف معلقة من الزيت والجمبرى ويقلب مدة دقيقتين.
تشكل البطاطس على هيئة كرات وتفتح من المنتصف ونضع معلقة من الجمبرى والجبن الجودة ثم نغلقها جيدا.
ثم تغمس كرات الكفتة فى الدقيق ثم فى البيض المخفوق ثم فى البقسماط.
ثم نضعها فى الفريزر مدة لا تقل عن ساعة.
ثم تقلى كرات الكفتة فى زيت ساخن غزير.. تقدم ساخنة

تعليقات

المشاركات الشائعة