طريقة عمل البسبوسة
المصدر نصف الدنيا - اخبار المطبخ - حلويات
المقادير:
2 ونصف كوب دقيق سميد+كوب جوز هند مبشور+ربع كوب سمن سائحه+نصف كوب سكر ناعم+كوب لبن+علبه زبادى+ملعقه بيكنج بودر+ملعقه دقيق
(الشربات)
2كوب ماء+كوب سكر+عصير ليمون.
2 ونصف كوب دقيق سميد+كوب جوز هند مبشور+ربع كوب سمن سائحه+نصف كوب سكر ناعم+كوب لبن+علبه زبادى+ملعقه بيكنج بودر+ملعقه دقيق
(الشربات)
2كوب ماء+كوب سكر+عصير ليمون.
طريقة التحضير:
1-فى بوله نخلط الدقيق وجوز الهند والبيكنج بودر نقلبهم مع بعض وفى الخلاط نخفقهم السكر واللبن والزبادى والزبدة لحد ما كله يدوب, بعدها نصب الخليط التانى على خليط الأول ونقلبهم مع بعض لحد ما يتجانسوا مع بعض, و وفى صينيه مدهونه سمن نصب الخليط ونقطعها قبل ما ندخلها الفرن وندخله الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه أو يحمر وشها.
ولعمل الشربات:
نضع السكر والماء فى إناء على النار وعندما يغلى نضيف عصير الليمون ولمه الشربات يكون ثقيل نرفعه من على النار ونسقى البسبوسه أول ما تخرج من الفرن, وتقدم.
تعليقات
إرسال تعليق